Muse.gr - Global Music
Ηλεκτρονικό Περιοδικό mus-e-journal Εκτύπωση E-mail

Ηλεκτρονικό Περιοδικό mus-e-journal

 

Ανοικτή Επιστολή

 

Το εξαμηνιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό mus-e-journal δημοσιεύει ερευνητικές εργασίες, μελέτες και άρθρα από τους εξής τομείς της μουσικής επιστήμης και τέχνης: ιστορική μουσικολογία, εθνομουσικολογία, μουσική θεωρία, μουσική τεχνολογία, μουσική παιδαγωγική, μουσική εκτέλεση/ερμηνεία και τζαζ μουσική.

Το ηλεκτρονικό περιοδικό (mus-e-journal) είναι μη κερδοσκοπικό, δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2008 με σκοπό την προώθηση και προβολή της μουσικής έρευνας και πράξης και εκδίδεται από το Ινστιτούτο MUSE.

Η Επιστημονική Επιτροπή (editorial board) αποτελείται από διακεκριμένους επιστήμονες και καλλιτέχνες με διεθνή αναγνώριση για την προσφορά τους στην μουσική έρευνα, πράξη και διδασκαλία, οι οποίοι είναι κάτοχοι διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων, διδάσκουν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, ινστιτούτα, ερευνητικά κέντρα και αναπτύσσουν επαγγελματική δραστηριότητα ως συνθέτες, μαέστροι και σολίστες. Η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή (Honorary Advisory Board) αποτελείται από εξέχοντες καθηγητές πανεπιστημίων οι οποίοι έχουν διακριθεί παγκοσμίως για την επιστημονική και καλλιτεχνική τους προσφορά. Τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή (Honorary Advisory Board) αποτελούν οι καθηγητές:

Δρ Δημήτρης Θέμελης, ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Δρ Ντίνος Κωνσταντινίδης, καθηγητής του School of Music, Louisiana State University (ΗΠΑ).

Dr Stephen L. Syverud, professor, School of Music, Northwestern University (ΗΠΑ).

Dr Mike Vaughan, professor, director of the School of Humanities, Keele University (Μ. Βρετανία).

Το mus-e-journal δημοσιεύει νέες εργασίες, μελέτες και άρθρα κάθε εξάμηνο στα Ελληνικά, Αγγλικά καθώς και σε άλλες Ευρωπαϊκές γλώσσες.

Η υποβολή πρωτότυπων ερευνητικών εργασιών, μελετών και άρθρων για δημοσίευση γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, μέσω email στο mus-e-journal, ενώ οι νέες δημοσιεύσεις ορίζονται κατόπιν εισηγήσεων των Επιτροπών (Honorary Advisory Board, Editorial Board).

To mus-e-journal φιλοδοξεί να προσφέρει ανιδιοτελώς νέα γνώση στο ‘μουσικό ήθος’.

 

Επικοινωνία - Υποβολή άρθρων:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 
GreekEnglish